Warmoesstraat – Archive photos

See the blog entry Oudezijds Armsteeg – Archive photos for an explanation. If I remember correctly I restricted my search to Warmoesstraat 1 to about 50.

1815, Nieuwebrugsteeg
Links de Nieuwebrugsteeg 26-16. Links in het midden de kruising met de Warmoesstraat. Het hoekhuis aan de overkant met de stoep is nummer 16. Het hoekhuis aan andere zijde van de kruising is de zijkant van Warmoesstraat 1. Rechts de Oudezijds- of Sint Olofskapel. In het verschiet Martelaarsgracht 2, daarachter de Haringpakkerstoren.

Warmoesstraat 23 (ged.)- 25 (ged.) (v.l.n.r.)
Ingang Oudezijds Armsteeg, evenzijde in NO-richting gezien

Warmoesstraat 24-26
De achterzijde van de gevels.

1956, Damrak
Brand in de Warmoesstraat 6-34 gezien naar de achterzijde.

Damrak
Oostzijde van het Damrak met de achterzijde van de huizen aan de Warmoesstraat nummers 24 en 26. In het midden op de voorgrond de ingang van de Guldenhandsteeg en op de achtergrond de Oudezijds Armsteeg. Gezien over het water in noordoostelijke richting. Techniek: ets.

1958. Oudezijds Armsteeg
De Oudezijds Armsteeg gezien naar Oudezijds Voorburgwal in zuidoostelijke richting. Links Oudezijds Armsteeg 3-35. Rechts de zijgevel van Warmoesstraat 25 en Oudezijds Armsteeg 6-22.

Warmoesstraat 23 (ged.)- 25 (ged.) (v.l.n.r.)
Ingang Oudezijds Armsteeg 1-3 enz. (links)

1939. De St. Olofskapel aan de zijde van de Nieuwebrugsteeg gezien
Nieuwebrugsteeg 15-25 (links, v.l.n.r.). Gezien naar Sint Olofssteeg in zuidoostelijke richting. Vooraan de kruising met Sint Olofspoort (links) en Warmoesstraat (rechts). Links midden: nr. 17, de Oudezijds- of Sint Olofskapel. Midden achter: voormalige Wijde Kapelsteeg 3. Rechts v.r.n.l., Nieuwebrugsteeg 16 (ged.); Warmoesstraat 1 (ged.); Nieuwebrugsteeg 18-20.

1935, Nieuwebrugsteeg Amsterdam
Nieuwebrugsteeg 9-25, gezien naar de Sint Olofssteeg in zuidoostelijke richting. In het midden de kruising van de Sint Olofspoort (links) en de Warmoesstraat (rechts). Op achtergrond in het midden op nummer 17, de Oudezijds- of Sint Olofskapel. Rechts achter de voormalige Wijde Kapelsteeg 3.

1901, Oude Zijds Kapel Steeg
Nieuwebrugsteeg 15 (ged.)-25 (v.l.n.r.) (voormalige Oudezijds Kapelsteeg). Gezien van de Warmoesstraat naar de St. Olofssteeg in zuidoostelijke richting. Links midden:17, de Oudezijds- of St. Olofskapel. Midden achter: voormalige Wijde Kapelsteeg 3. Reproductie naar tekening van L.W.R. Wenckebach, door de kunstenaar zelf handgekleurd.

See the blog entry Oudezijds Armsteeg – Archive photos for an explanation.

This entry was posted in Art Gallery. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *